diumenge, 3 d’abril del 2011

MAR I MUNTANYA
 2 i 3 d'abril de 2011

Aquest cap de setmana ha estat una bona pedra de toc de cara als meus entrenaments per preparar la temporada de muntanya. Després de molts mesos d'entrenaments en asfalt, rodatges controlats, sèries, progressius, etc., que tenien com a denomidador comú el control sistemàtic del temps i dels ritmes, he passat a un altre tipus d'entrenaments on el cronòmetre passa a un segon terme. Ara les sensacions, els canvis de paisatge, l'acumulació de quilòmetres i la bona companyia són el denominador comú.

I aquest cap de setmana ha estat el paradigma d'aquest nou enfocament. Mar i muntanya, o millor dit, muntanya i mar, seria el resum d'aquests dos dies amb un total de 49 kms acumulats.

Muntanya: entrenament per Berga a un ritme tranquil, acumulant quilòmetres i temps a baixes pulsacions, gaudint de l'entrenament en nous paratges i nous companys, i amb desnivells importants. Tots ells, ingredients antiestrés després de tants quilòmetres "asfalteros". Ahir van sortir 21 kms en més de 3h i amb més de 3.700 metres de desnivell acumulat.


Mar: 24 hores després d'entrenar en altitud i de sotmetre als quàdriceps a un treball important, tant en les pujades com en les baixades, avui ha tocat un entrenament en altitud 0 (cero "patatero"). Amb la companyia del Maten, la Teresa (3a) i el J. Ramon he gaudit d'una tirada llarga pel front marítim (Barcelona-El Masnou-Barcelona). Han estat 28 kms a ritmes suaus però sempre en lleugera progressió gaudint aquesta vegada de la pau i la serenor que trasmet el mar. Malgrat que la distància ha estat important, amb l'afegit del "tute" del dissabte, la veritat és que muscularment m'he trobat de conya. L'objectiu de l'entrenament d'avui era sotmetre al cos, i a les cames en particular, a un entrenament en situació de cansament muscular previ per aprendre a patir en les curses, marxes i ultratrails que m'esperen en els propers mesos: Cinc Cims, Cursa de l'Alba, Marató de Zegama, Cap de Rec, Nuria-Queralt per acabar amb uns Cavalls del Vent el mes d'octubre com a traca final de la temporada.


2 comentaris:

3a ha dit...

Jo encara tinc agulletes d'aquest mar i muntanya .... bon entrenament estressant el body .... a veure que tal demà als 5 cims ..... d'entrada despertador a les 4h ....

3a ha dit...

A veure si actualitzem el blog ..... 5 Cims!!!!

Emoticon xiulant ....