dimarts, 24 de gener del 2012

PRIMER ENTRENAMENT DE CARA A LA TRAILWALKER 2012



Finalment va arribar el dia del nostre primer entrenament conjunt per a la Intermon Oxfam Trailwalker 2012. Va ser un entrenament de debò amb tots els ingredients: els quatre components de l'equip de corredors corrent junts, un equip de suport logístic en tota regla i tirada llarga en el mateix itinerari que farem el 5-6 de maig.
 
Vàrem quedar tots citats a casa del Xavier Vilanova, un dels integrants de l'equip de suport, que es va oferir a portar-nos a tots fins a Quart, inici de l'entrenament, amb la seva furgoneta. Ell i el seu germà pensaven fer el seguiment nostre en bicicleta.
 
Un cop tots a l'antiga estació del carrilet de Quart, amb un temps fantàstic, vàrem començar a fer els 33 kms previstos fins a Platja d'Aro. El tram final (uns 2-3 kms) el vàrem modificar per tal d'acabar a l'apartament de  l'Anna on teníem previst dutxar-nos i anar a dinar amb la resta de la gent que  allà ens esperava.
 
El ritme des del començament va ser lent. Intentàvem simular el ritme que portaríem el dia de la prova però va ser difícil posar el fre. La tendència era d'anar més ràpid del compte. Serà un dels temes que haurem de millorar per a propers entrenaments.

 
De tota manera, l'objectiu més important era fer equip i reconèixer una part de l'itinerari. Els ritmes els anirem treballant en successius entrenaments. Crec sincerament que no serà gaire difícil ajustar el ritme. Tots som corredors experimentats amb molts quilòmetres acumulats a les cames. 
 
Els primers quilòmetres, de Quart a Cassà, són bastant lletjos. Són trams força urbans, amb molt d'asfalt i rotondes. Després, passat Cassà de la Selva el camí es torna més amable i còmode per córrer.

 
La primera aturada la vàrem fer al km 15 per beure i menjar una mica. I poc després ens vàrem creuar amb el Xavi i el Rafel que pujaven en bicicleta des de Platja d'Aro. Aturada breu per saludar-nos i comentar la jugada. La segona aturada va ser a la Font Picant, quan portàvem 25 kms i la darrera a l'estació de Santa Cristina d'Aro que va ser molt breu.


Personalment, a partir del km 12 vaig començar a sentir una forta sobrecàrrega a l'abductor dret (pubalgia?). Aquestes molèsties eren molt semblants a les que vaig patir al 2009. El dolor de mica en mica es va fer molt present fins al punt de que els darrers 10 kms van ser un suplici. Caldrà que treballi força al gimnàs per intentar reforçar aquesta musculatura, en cas contrari, els 100 kms de la Trailwalker de ben segur se'm faran molt llargs.

La sessió tècnica post-entrenament va ser la cirereta del pastís. Un bon dinar a base de calçots i carn a la brassa a "La Pansa" de Platja d'Aro ens van deixar com nous. Ara queda només extreure conclusions i plannificar el segon entrenament que molt probablement serà el 18 de febrer. Us mantindré informats.

Ah, per cert, el ritme de donatius va a molt bon ritme. A data d'avui ja portem més de 900 € recaptats. Gràcies a vosaltres la Intermon Oxfam Trailwalker 2012 està més a prop.
 
Ah, i si voleu fer un donatiu al nostre equip, aquesta és l'adreça:

DONATIUS

1 comentari:

Malfieten ha dit...

Segur que esteu a l'alçada!
Una bona causa i una bona colla d'amics. Felicitats. Us seguirem.exters